Maclaren Volo


The Maclaren Volo is the perfect stroller for our family and our lifestyle. We don't have a car, so we walk a lot and take public transportations all the time.

After a month of consideration, we finally bought the stroller when Aina had just turned 1 year old. Our requirement checklist at the time was:


  • as light as possible. aina's Volo is the 1997 one, which is lighter than the current version: 3.6kg.

  • public transportation friendly. i should be able to hold aina in one hand and carry the stroller AND diaper bag when i take the bus by myself (Volo's shoulder strap helps!). and i should be able to open and fold the stroller with one hand while holding aina with the other.

  • mesh seating for the weather in singapore. the seat of aina's stroller prior to Volo is fabric. and when she's sleeping, she'd be soaked in sweat due to the humid weather.

  • rain gear included. but i guess most strollers include rain gears.

  • one-hand steering - this is important during the rain. we get caught in the rain a lot, so i need to hold an umbrella and steer the stroller at the same time. and Maclaren is pretty famous for its steering-goodness :)

  • neutral color. no pink or blue ;)



the only problem with Volo is that it can't recline, which means it's not very comfortable to sleep in and babies younger than 6 months can't use this stroller. the biggest problem with non-reclined stroller is that the kid's head keeps falling off the side when asleep. to prevent this, i bought a brandless baby head support and pin it to the back of the stroller like the picture below. it really helps when aina sleeps.

the Volo has been with us for almost 2 years now, being used daily and has very high mileage. it's been through the heat and rain of tropical weather and it's also been to the winter wonderland of New Zealand. so far, it still works like a charm.

so, if you have a similar lifestyle to ours, i would totally recommend the Maclaren Volo. it's a little pricey compared to the other umbrella strollers, but the durability and the ease-of-use make it all worthwhile :)

27 Comments

  1. avatar
    Bichan May 24, 2012 9:36 pm

    Wah keren . .
    Oh iya mbak Thalia, stroller ini kan baru bisa dipakai bayi yg udah 6 bulan keatas. Dan maksimal umur utk pakai stroller ini berapa tahun, atau ada maksimal berat tertentu?

    1. avatar
      thalia kamarga May 24, 2012 10:06 pm

      iya, baru bisa dipake 6 bulan keatas, setelah bisa duduk. maksimal umurnya sih ga ada, tapi katanya maksimal beratnya itu 25kg. aina sekarang umurnya ampir 5 tahun, dan kemaren waktu kita liburan ke eropa masih sempet dipakai beberapa kali... untuk sehari2 sih dia udah ga pake lagi semenjak umur 3 tahun. tapi kalo lagi traveling, kita masih bawa2.

      1. avatar

        As .



    2. avatar

      As .



  2. avatar
    thalia kamarga April 30, 2010 10:48 pm

    hey linda,

    selama ini kalo naik pesawat, si volo boleh ikut ampe belalai. biasanya kalo naik non-budget airlines, volo bisa di-pick up di belalai. kalo budget airlines, dia keluar di pengambilan bagasi. selama ini, ga ada masalah di airport australia, new zealand, philippines, jakarta + singapur.

    1. avatar

      As .



  3. avatar
    Linda C April 30, 2010 7:37 pm

    Bbrp bln ga login ke urban mama, eh tau2 kok Aina ud besar gitu hehe..
    Thalia, thx bgt utk review nya, kebetulan bgt nh lg nyari2 stroller dg specs yg seperti kamu point out di atas.
    Mo nanya nh, si volo ini boleh (sesuai standard regulation international airport) dibawa msk ke pesawat ga ya?
    TQ

    1. avatar

      As .



  4. avatar
    thalia kamarga April 21, 2010 9:56 am

    @jarvi - aih, terimakasiiii! emang volo cuma bisa untuk anak yang udah bisa duduk beneran. kita aja nunggu ampe umur 1 taun, biar lebih mantep. ttg mirip, kalo gue kebalikan... aina mirip gue waktu kecil, makin gede makin mirip bapaknya :(

    @rani - silvercorss fizz emang kembaran gitu ya ama volo. mirip banget...

    @astrid reza - hehe, sesama pengguna meclaren :)

    @sitha - eh, aku pikir semua maclaren bisa dilipet satu tangan... mesti rada diangkat dari tanah aja, trus injek pijakannya? anyways, yang 3.6 cuma volo yang ini (dan kayaknya yang lebih tua lagi). volo2 baru beratnya 4kg kok... trus ttg baby head support, nah... itu tricky. gue beli di toy's r us udah tinggal 1, trus ga pernah nemu lagi... detailnya ada disini: http://theurbanmama.com/forum/post9613.html#p9613

    @toto - blum. tapi berasa ga perlu juga sih, soalnya kalo lagi lipet melipet, biasanya ainanya jauh dari stroller. atau digendong.

    1. avatar

      As .



  5. avatar
    myson April 21, 2010 9:15 am

    Pretty Aina! Reviewnya bikin orang ngiler aja *sigh*. Thal, udah dipasang cover buat kanan kiri nggak?

    1. avatar

      As .



Post a Comment

You must be logged in to post a comment.