Table Decoration Using Cupcakes Liner

Sherlly Wu

Such a lovely flower decoration, right? These are very darling and so easy to make. You can use them for party embellishment or to decorate your own living/dining room.

Here we go!

What you need:

  • Styrofoam ball Rp 10,000
  • Cupcakes liner (any color or style and it’s only Rp 12.000)
  • Flower Pot Rp 12.000
  • A Glue Gun

Total expenses are only Rp 34.000!

First:

  • Take 1 Cupcake liner and Fold / scrunch the liners around.
  • Put a dab of hot glue on the tip of the liners.
  • Stick the liners into the styrofoam.

Dont worry, the cupcake liners will be glued securely on the ball.

You need to keep the styrofoam ball from rolling by putting it on a flowerpot or taping it on to the table while you’re attaching the liners. Repeat until the whole ball is covered with the cupcakes liners.

And… Voila! It’s done!

For this particular pom-pom, I left a space uncovered so I could set the ball on a large glass candlestick. But you can also attach it to a ribbon or a nylon/fishing line decorated with beads to make a hanging pom-pom like the one below.

Or you can make a beautiful lantern out of those liners:

It’s easy, rite? :)

9 Comments

  1. umineko
    Ndarie July 17, 2011 at 8:08 am

    very prettttyyyyyyy :D it’s a great idea, dan kayaknya gampang juga jadi pengen nyobain nih!
    kalo mau nyari styrofoam ball gitu di mana ya mom? trus kalo nggak punya glue gun apa bisa diganti lem biasa ya?

    jadi ngeborong pertanyaan hehe

  2. Sherlly Wu
    Sherlly Wu July 17, 2011 at 10:42 am

    Sis ndrie,
    Sterofoam bisa beli di toko yg create bunga, atau ke toko kue gitu. Kmrn aku beli di indag alam ( toko jual bunga2 artificial gitu ). Untuk glue nya better pake glue gun soalnya biar nempel nya kuat. Kalo pake lem lain bisa copot2 takutnya. Selamat mencoba ya !

    Love,
    Sherlly wu
    Sherllywu.blogspot.som

  3. oci
    Oci Rajagukguk Dewono July 17, 2011 at 2:15 pm

    Pretty!

  4. ninit
    ninit yunita July 17, 2011 at 7:18 pm

    keren bangettt! pengen nyoba bikin juga nih ly.

    TFS yaaa :)

  5. otty
    Pangastuti Sri Handayani July 18, 2011 at 12:41 pm

    Wah keren, kepikiran aja ya?

    1. almostabum
      citra kusumaninghati July 19, 2011 at 1:15 pm

      whahhaha, brasa dejavu baca komennya otty. biasanya versi lengkapnya gini [b] “ga kepikiran ni d otak lulusan teknik kimia”[/b] ~note:sesama lulusan tekkim yg juga ga kepikiran~

      [b] sherly [/b] waah, oke banget DIY nya,pas ni buat pemanis di meja suguhan kue kering buat lebaran ntar :D
      TFS

  6. puspita_jewel
    Sitha July 19, 2011 at 9:15 pm

    Cantik banget… Pernah lihat tutorialnya di website mana gitu, lupa. Langsung terpukau *_* Buat dekorasi pesta pasti oke banget nih… Tfs, Mama…

  7. myson
    myson July 31, 2011 at 4:11 pm

    very creative!TFS!

  8. elinaong
    elina November 7, 2012 at 6:22 pm

    mantep abisssss!!!!!!

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.