Sweet Breadsticks

Hopscotch

It is the second time I baked something for Bri. She’s teething with her 3rd, 4th and 5th teeth coming out altogether. It’s crazy time for her, she would constantly chewing on anything she could lay her hands on…  her shoes, my fingers, her plastic spoon, the edge of our teakwood coffee table, the cat’s tail…..   Anything but her teething ring.

I baked her some almond biscotti last week but she didn’t quite like it. They weren’t hard enough for her plus I think I made them slightly too big for her  — about the size of her arm….  *ehm, minor technicality, it was my first time baking biscotti*

Anyways, these breadsticks are the perfect size for her. Thank you Uncle David for the recipe. I just let her walk around in her walker or crawl around gumming on these.  The recipe is so simple, although I would add a bit more flour to make it harder and doesn’t break easily. 

Sweet Breadsticks

100 gr cake flour
100 gr bread flour
3 gr bread improver
3 gr baking powder
20 gr unsalted butter
200 ml milk

1. mix them together, add fillings of your choice: cheese/ sugar/ dried herbs.
2. on a flat surface roll dough till smooth.
3. roll into fingersize, place on silicone sheet.
4. glaze with eggwash and add sprinkles.
5. bake at 17 C for about 40 minutes.

9 Comments

  1. mama kinar
    mama kinar January 9, 2010 at 6:08 am

    dhi, cantik banget breadsticksnya :) yummy!

  2. rrraisha
    Raffa Isha January 9, 2010 at 6:17 am

    yummmmm.. mba dhi, bread improver apa ada bahan penggantinya atau apa bisa ditiadakan? trus ini musti pakai mixer atau bisa diuleni dengan tangan? thanks yaaa.. pengen nyoba bikin, persiapan kalau raffa entar keluar gigi.. :)

  3. ninit
    ninit yunita January 9, 2010 at 6:21 am

    waw! bener nih pengen nyoba bikinnn… tks teh dhi udah sharing resepnya di sini… liat fotonya cantik banget, gimana ga pengen ;)

  4. January 9, 2010 at 9:46 am

    aduuuh, bener deh, cantik banget, dhi… langsung ngebayangin yang cheese. jadi pengen bikin…

  5. sLesTa
    shinta lestari January 9, 2010 at 9:49 am

    the picture looks sooo nice & pretty.. you’re a talent to be able such a nice, pretty and of course, yummy picture!

    pertanyaan gue kayaknya sama kayak rrraisha. bread improver itu apa ya? *gue jarang baking nih, jadi ga ngerti.. hihi..*

  6. Liz
    Liz January 9, 2010 at 10:08 pm

    agree so mouthwatering :-)

  7. alaya
    alaya January 11, 2010 at 12:00 pm

    fotonya bagus banget.
    jadi pengen bikin deh…

  8. sefa
    Sefa Firdaus January 13, 2010 at 4:12 am

    dhi.. udah motret lagi? pas baby bri umur brp bulan mak balik motret?
    gue kangen motret makanan juga nih :(

    sorry kalo OOT

    oiya, bread improver itu kayaknya utk pengembang deh (cmiiw).. di Indo banyak banget, kalo disini gak ada.. dan kebetulan resep disini memang gak pake bread improver segala.. jadi bisa kok di-skip aja

  9. Hopscotch
    Mommy Bri January 13, 2010 at 4:49 pm

    @ mamakinar: makasih yaa

    @ rrraisha: aku jg ga pake bread improver :D Ngulenin pake tangan, gampang kok. Trus kan dibentuk panjang2 spt itu juga pake tangan

    @ ninit, liz, alaya, shinta, thalia: makasih ya, ayooo bikin

    @ Sefa: motret yang gampang2 aja Sef, gw dah lama ga update blog masak, baru ini hari. Semua waktu gw buat Bri & foto2nya … hahaha, sama kan elo juga?

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.