1

Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

The Urban Mama Forum is a discussion place for parents and parents-to-be. All topics in this forum is related to parenting issues and beyond (pregnancy, moms, dads, etc.). Just like any other forums, we expect our members to be civil and follow the netiquettes we listed below. This way we all can make this forum a fun place for discussion.

[list=1]

  • Familirize yourself with the forum before you start to create a new thread. Do utilitize the search button, that way you’ll know if the topic you have in mind might has already been discussed somewhere. If in fact the topics are similar, moderators have the rights to merge the two threads together, for easy reference to other members.[/*]
  • If you want to reply or comment to any previous post, just type the member’s nick name that you want to reply to before you start your comments. This also applies when you want to make comments on picture other member has posted. No need to quote the picture in your post, please.[/*]
  • For the purpose of sharing session, please respect others by sharing yours too, not just ONE LINER reply.[/*]
  • No promotion of business of any kinds in the forum, unless it's approved by the admin. If you would like to promote your business with us, please send your email to [email protected][/*]
  • No surveys in any kind, unless it's approved by the admin. If you would like to distribute surveys in the forum, please contact of the admins/moderators or email us at [email protected][/*]
  • For the purpose of discussion & sharing session, we encourage urban Mamas & Papas to share online shops, rentals, etc. for baby/motherhood items. However, we strongly forbid that you put a link to these shops. Please just share the names, no link.[/*]
  • We absolutely DO NOT tolerate any posts shown as a disrespect to one's ethnicity, race, religion (SARA). This forum is a neutral zone, which means, we do not want any discussions on one's religion, one's race and ethniciy. Forum moderators have the right to delete them, without asking for the post owner's permission.

    Kami tidak memberikan toleransi kepada member yang membuat post mengandung kata-kata yang bersifat vulgar (tidak sopan), hinaan, rasis, pelecehan seksual (pornografi), hasutan, kebencian, perdebatan agama, merendahkan, dan hal yang berkaitan dengan SARA lainnya. Forum moderators berhak menghapus post yang kami anggap melanggar aturan ini, tanpa perlu meminta ijin dari member tsb.[/*]


    We believe that all of us here are trying to be a good parent, therefore we may want to act in a proper manner that we want our kids to example.

    Please respect other member’s opinions in your comment. If you disagree, do not attack them, after all everyone is entitled to a different opinion in their parenting style.


    Thanks for reading this. This is just a reminder on the netiquettes you may use in the forum.



    Welcome and enjoy The Urban Mama Forum. :)

  • Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Congratulations for The Urban Mama. Hopefully I could learn and preparing myself before I become a Mama through this gorgeous site. :)

    3

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    nice netiquette, love this *after all everyone is entitled to a different opinion in their parenting style*
    makes me comfortable to hang around :)

    congrats!

    4

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    thanks bundashafa! :)
    just like our slogan right... there's always a different story in every parenting style .. so there's no right or wrong, cuz every kid is different!

    ? a worker by choice, a mom & wife by nature ?
    owner - slesta.com | @slesta

    5

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    bu mod,
    mau nanya..kl mau promote nyewain barang baby macam bumbo seat gmn?
    posting di mall? blh di signature kita kah?atau kl mau promote di signature cm blh shopkeeper? soalnya aku bkn bisnis gede nih..yg diseewa cm 2 barang, yg bekas dipake anakku..bkn yg bisnis khusus penyewaan gitu

    pls advice ya..takut salah soalnya
    thanks a lot :)

    follow me @ini_dhita || www.inidhita.com ||

    6

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    fabfashion - kalo cuma 2 barang gitu, bisa ditaro di flea market aja... promote di signature boleh, tapi ngarahnya ke thread flea market ya. dan kalo udah jadi bisnis penyewaan (atau ternyata barang bekas anaknya jadi ada 50 biji, hehehe), dipindah ke shop ya ;)

    ? comic and crochet addict ?
    theurbanmama.com | @turniptopia

    7

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    hi mamas,

    ada rules baru yang akan diterapkan di forum as per 6 Mar 2010 yah.


    For the purpose of discussion & sharing session, we encourage urban Mamas & Papas to share online shops, rentals, etc. for baby/motherhood items. However, we strongly forbid that you put a link to these shops. Please just share the names, no link.
    wrote:


    contohnya:
    mau share toko baju zaralde. silahkan sebutin aja nama tokonya (ie. zaralde) mungkin bisa dibilang kalo ada online shopnya, tapi tidak perlu menuliskan linknya seperti ini:
    http://www.zaralde.com

    atau seperti ini:
    zaralde

    as this forum exists for sharing and discussion, you may also noticed that there are some advertisers who would like to be our sponsors. it's not fair to them when other business are given free advertisements by having their shops linked freely inside this forum.

    thanks ya!!

    ? a worker by choice, a mom & wife by nature ?
    owner - slesta.com | @slesta

    8

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    bu mod, mau nanya, kalo namanya blablabla.multiply.com bagian multiplly-nya ditulis dmn dong??

    heyho.. mama mer is in the house yoo..
    *peace*

    9

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    ah, maap, baru ngeh sama netiket ini.. sip d bu momod.

    10

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Bantu jawab ptanyaannya meralda ya,mamas moderator.
    Meralda, ketik aja nama tokonya, kaya waktu pas lo ngetik 'di sini' tempo hari. Trus diselect deh nama tokonya trus masukin linknya (mau .com atau .multiply ga ngaruh) pake yg gambar rantai itu juga,jd kalo diklik..langsung menuju toko yg dimaksud.

    website : http://thebabybirds.net
    twitter/IG : @almaviva

    11

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    bkn gt nya ~ kan sLesTa bilang, tdk perlu menuliskan linknya seperti ini (liat atas)

    berarti cuma namanya aja, tanpa link-nya... gt lho nya...

    heyho.. mama mer is in the house yoo..
    *peace*

    12

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Hoiya ya,Mer..
    Mamas moderator,bener tu OS kan byknya di multiply. Dilemma..kalo via japri nanti nyampah lg kaya waktu itu.Kalo bilang 'coba cari di multiply toko blabla' atau 'coba cari di facebook toko blabla' boleh juga ga?Karna saya termasuk yg jarang tau info OS..

    website : http://thebabybirds.net
    twitter/IG : @almaviva

    13

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    meralda & nyanya,
    tulis aja namatoko @ multiply atau namatoko @ facebook. kaya yg udah dicontohon sLesTa di thread rental peralatan bayi.
    (eh, bener gitu kan ya bu mods?)

    14

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Riri, hoiya ya kaya gitu aja ya.. Thanks, Ri!

    website : http://thebabybirds.net
    twitter/IG : @almaviva

    15

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    meralda, nyanya iya bener apa yang riri bilang. tulis aja nama toko @ facebook/multiply etc. kalo emang .com ya tulis aja nama tokonya. kalo di google will definitely keluar kok.

    another help, kalo ngeliat ada yang kayak gini, tolong di report ke kita yaa.. biar kita benerin.

    gimana cara report?
    klik aja tulisan "Report" di box bawah posting. thanks!!

    ? a worker by choice, a mom & wife by nature ?
    owner - slesta.com | @slesta

    16

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Riri ~ oke, udh liat di thread-nya... thanks ri..

    heyho.. mama mer is in the house yoo..
    *peace*

    17

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    u are very welcome :)

    18

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Bagus, TUM lebih rapih dan teratur, membernya mesti teratur juga.

    19

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    mods..berarti, aku bisa ke flea market ya kl mo ksh tau soal sepeda kayu
    ( yg dah dihapus)... soalnya baru mo nyoba promosiin.. kl ke shop, jualannya baru sepeda doang, mohon petunjuknya..
    tengkyu... :)

    mamahnya Aga & Asa :)

    20

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    hi sukma,

    sebenernya, kalo menurut rules-nya flea market, ga bisa: You may post unwanted items, items for barter, used items (in good working condition) for sale in this thread. jadi flea market itu tempat jual barang bekas atau barang ga kepake.

    tapi gue juga ngerti sih, si sepeda ini kan baru bisnis nyoba2 ya? gini deh, gue dan mods lain berunding dulu ya... ntar kita kabarin lagi, enaknya gimana :)

    ? comic and crochet addict ?
    theurbanmama.com | @turniptopia

    21

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    oke... gw jg mo ngomongin ama suami dl, apa mo buka lapak ato ngga.. :)

    mamahnya Aga & Asa :)

    22

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    hi mamas,

    ada rules baru lagi yang effective as of 17 April 2010 yah.


    No surveys in any kind, unless it's approved by the admin. If you would like to distribute surveys in the forum, please contact of the admins/moderators or email us at [email protected]
    wrote:


    we've been getting new users register just to post surveys lately. karena kita ga pengen forum member dibombardir dengan surveys, jadi kita bikin sistem seleksi, dimana survey poster mesti kirim ke admin/mod untuk di-review dulu.

    hope y'all understand why we did this.

    thanks ya!!

    ? comic and crochet addict ?
    theurbanmama.com | @turniptopia

    23

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    Hi mamas..baru gabung nih, mohon petunjuknya ya bu mods..hope we can share antything about our motherhood world..^_^

    24

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    hai baru gabung juga nih mau nanya dong nampilin photo di flea market koq pk link

    25

    Topic: Netiquette [updated as of March 2011]

    hi renydani,

    untuk post foto di forum, caranya ada di FAQ kok.

    by the way, website link yang ada di profile saya hapus ya, karena link ke online shop dilarang di TUM (ada di rules). kalo website link-nya ke blog biasa, boleh kok :)

    ? comic and crochet addict ?
    theurbanmama.com | @turniptopia